Behandelingen

NEI®

NEI® staat voor Neuro Emotionele Integratie en is zo efficiënt dat je al binnen een behandeling verrassende resultaten en veranderingen zal merken. Met behulp van NEI® pak je de werkelijke oorzaak aan, waardoor je uit balans bent geraakt en klachten hebt gekregen.

Ieder persoon heeft een bewuste en een onbewuste. Het onbewuste slaat alles op wat je meemaakt in je leven. De goede en minder leuke kanten van het leven. Je begrijpt dat je van de goede dingen niet ziek zal worden. Echter de minder leuke kanten hebben soms een zodanige invloed op je leven, dat je uit balans raakt en allerhande klachten krijg.

Met NEI® kan worden uitgezocht welke emoties je blokkeren op emotioneel, fysiek en mentaal gebied.

Via spiertesten wordt er gezocht naar het allereerste begin van het ontstaan van de klacht. Deze emotie wordt geïntegreerd, waardoor het bewuste en onbewuste gaan samenwerken en de blokkerende emotie kan worden losgelaten.

Wanneer we deze oorzaak hebben weggenomen, zorg je er zelf voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam wordt aangezet. Met andere woorden het lichaam heelt zichzelf, waardoor de klacht verdwijnt. Hierbij is het niet nodig de oorzaak waardoor je uit balans bent geraakt te beleven, deze wordt alleen aangestipt. Hierdoor wordt de therapie makkelijker ondergaan, en zal evengoed het “zelfhelende” effect ontstaan.

NEI® lost voor 90% de klacht op, de overige 10% zal met behulp van inzet van het bewuste (je eigen denken), Bach bloesem en eventueel homeopathische middelen dan wel healing worden opgelost.

Wil je een afspraak maken dan kun je hier invullen. Als de door jou gewenste tijd niet beschikbaar is, neem dan contact met mij op. Dan kijken we samen naar een oplossing.

Integra

Integra is een methode die gebruik maakt van elektromagnetische en energetische energieën en van de manier waarop spieren reageren onder diverse omstandigheden.

Met behulp van testfilters kan de oorzaak van een lichamelijke klacht opgespoord en behandeld worden. Ook kunnen op deze manier allergieën en intoleranties opgespoord en behandeld worden. Testfilters zijn buisjes met een stofje erin, bijvoorbeeld een allergeen waarop je spieren zwak testen, waaruit blijkt dat dat stofje niet goed is voor jou.

De behandeling zal hierbij bestaan uit Bach Bloesem, Fleurs (combinatie van bloesems en homeopathiemiddelen), vitaminen, mineralen en/of allergoplex (middel tegen allergieën/intoleranties).

Naast alle (natuurlijke) supplementen, homeopathie en voeding, kan ik ook ondersteuning bieden met DoTERRA essential oils, etherische oliën. Deze kunnen aromatisch gebruikt worden, maar ook op andere wijze. Dit wordt altijd gecontroleerd met behulp van kinesiologie/spiertesten om zo tot een optimaal resultaat voor jou te komen.

Door de studie Natuurvoedingsadviseur ben ik in staat jou uit te leggen hoe bepaalde voedingsmiddelen een helende werking voor juist jou hebben, en wat je beter zou kunnen laten staan. De vitaminen en mineralen, eiwitten, koolhydraten, vetten en ook enzymen worden uiteraard in dit hele verhaal meegenomen.

Voor vitaminen, mineralen en voedingssupplementen van Orthica en AOV kan je ook bij mij terecht. Dit is van hoogwaardige kwaliteit en gaat uit van orthomoleculaire voedingsleer. Ik kan uittesten wat de tekorten zijn en deze aanvullen. Ook tekorten kunnen veel ellende geven, depressiviteit, moeheid, slecht zien. Zo kan preventief al veel leed voorkomen worden.

Wil je een afspraak maken dan kun je hier invullen. Als de door jou gewenste tijd niet beschikbaar is, neem dan contact met mij op. Dan kijken we samen naar een oplossing.

Bach Bloesem Remedie

Een vorm van natuurgeneeswijze ontdekt door Dr. Edward Bach (1886-1936). De Bach Bloesem brengt harmonie en evenwicht van de persoonlijkheid in stand, waardoor het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd.

Dokter Edward Bach ontdekte de helende kracht van 37 plantenbloesems en zuiver bronwater. Elk van deze planten helpt bij een specifiek mentaal onevenwicht. Wie angstig is, schuldgevoelens heeft, jaloers is of depressief, heeft een grotere kans om ook lichamelijk te reageren met ziekte. Het heeft weinig zin om enkel de symptomen van de ziekte (hoofdpijn, hoge bloeddruk, maagklachten, slapeloosheid,…) te behandelen. Als tegelijk ook de wortels van de klacht aangepakt kunnen worden, zal de genezing veel vlotter verlopen en wordt de kans op herhaling kleiner.

Bachbloesems werken dus in op de geest en kunnen als ondersteuning gebruikt worden bij de klassieke geneeskunde. Verder kunnen ze voorkomen dat emotionele problemen zo erg worden dat ze zich ook fysiek uiten.

De Bach Bloesem Remedies ondersteunen onder meer het nieuwe emotionele patroon ontstaan door de NEI-therapie. Bij een NEI-sessie kost een Bach-bloesem speciaal voor jou uitgezocht 5 euro. Een herhaling- of een los flesje kost 10 euro.

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een rustgevende massage met als doel het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren door middel van drukpuntmassage op de reflexzone van de voeten. Het helpt het lichaam te ontspannen en de energiedoorstroming te bevorderen. Eenmalig voor lekkere ontspanning, meerdere behandeling aan te bevelen bij burn out, langdurige spanning etc.

Voetreflextherapie bij slaapklachten. Ruim 20% van de volwassenen ervaart slaapproblemen; problemen met inslapen, doorslapen of vroeg wakker worden. Slecht slapen heeft een negatieve invloed op de gezondheid. Er is verband aangetoond met diabetes, depressie, obesitas en cardiovasculaire aandoeningen.

Lymfedrainage via reflexologie: een zachte ontspannende reflexzonemassage, die ervoor zorgt dat het lymfestelsel in het hele lichaam wordt gestimuleerd. Het immuunsysteem krijgt hierdoor ook een boost. Het kan de vochthuishouding verbeteren. Deze kan worden toegepast bij oedeemklachten, vochtvasthouden, zwangerschap, stress of na een detoxkuur.

Metamorfosebehandeling is een zachte behandeling die bestaat uit een lichte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. Dit heeft een diepgaand ontspannen effect, de energie gaat beter stromen en (nog niet) verwerkte emoties kunnen worden losgelaten. Het leidt tot bewustwording en zorgt voor balans in lichaam en geest. Geschikt voor baby’s, kinderen, volwassenen, bij ADHD, concentratieproblemen, autisme, hormonale klachten, verwerken van trauma, rouwverwerking en in het eindstadium van ziektes.

Voor de niet-praters onder ons zijn deze behandelingen uitermate geschikt.

Bovenstaande behandelingen zijn apart te boeken via de agenda. Mocht je niet weten welke het meest passend is, neem dan contact met mij op. De behandeling kost 60 euro, vergoeding door de zorgverzekering is ook hierbij mogelijk. Heb je iemand die je het graag cadeau zou willen geven? Deze kan je bij mij bestellen. Erg leuk om te geven, net zo leuk om te ontvangen.

In 2008 heb ik een workshop Quantum Touch gevolgd. Hierbij worden de energiefrequenties van het lichaam naar een hogere frequentie gebracht, waardoor het zelfhelend vermogen wordt versterkt. In 2010 heb een cursus gevolgd, waarbij met behulp van kosmische energie het zelfhelend vermogen van het lichaam weer een extra zetje krijgt. Vergelijkbaar met Quantum Touch, maar net iets anders en dus ook een andere werking. Uiteraard zet ik dit in, indien nodig bij de voetreflexbehandeling.

Waar kies je voor?

Voor een consult NEI zal ik altijd NEI combineren met Integra. Bachbloesem zal bijna altijd toegevoegd worden om het resultaat te verfijnen.
De voetreflex is een aparte behandeling en zal niet gecombineerd worden met een andere behandeling.