Over mij, Yvonne Riemens-Rol

Het zit in mij en ik raak het nooit meer kwijt: zorgen voor mensen. Ik wilde altijd al iets betekenen voor de mens. Gestart in het reguliere circuit als medisch secretaresse en polikliniekassistente, voor diverse specialisten (met name gynaecologie, maar ook cardiologie, interne geneeskunde, longziekten, KNO, dermatologie en zelfs neurologie).

Als onderzoeksverpleegkundige heb ik onder begeleiding van de gynaecologen onderzoek gedaan naar verschillende medicaties. Ik ontdekte dat ik er veel energie kreeg om vooral 1 op 1 contact te hebben met mensen en dat zij ook het fijn vonden om contact met mij te hebben. Ik had als trial-nurse veel tijd voor de patiënten en merkte dat ik daar goed in was. Alleen dat het onderzoek was naar medicatie, de bijwerkingen en daarvoor weer een andere medicatie werd voorgeschreven, ging mij steeds meer tegenstaan. Uiteindelijk heb ik gekozen om op een andere, natuurlijke manier mensen te helpen, om de oorsprong van de klacht te ontdekken en dat te gaan behandelen. En ik heb ontdekt (want dat bestaat nog niet heel erg in het reguliere circuit) dat alles met elkaar samenhangt. Mentaal en fysiek, en ook nog eens het domino-effect wat soms ontstaat in het lichaam.

In januari 2007 ben ik officieel gestart met mijn praktijk. Om aangesloten te blijven bij de beroepsvereniging volg ik met veel plezier allerlei bijscholingscursussen. Zo breidt de kennis uit en kan ik steeds meer mensen helpen met allemaal verschillende manieren. Ook hiervoor geldt, zelfde klacht, verschillende mensen, verschillende behandelingen.

Mijn man staat altijd achter mij, en onze kinderen zijn ondertussen prachtige volwassenen geworden. Het huis is nu gevuld met een golden retriever en een kat. Ik wandel dus veel iedere dag, om het hoofd weer leeg te maken voor de volgende klant.